PDC Permakulturkurs
Leave a Comment

Några av landets bästa permakultur lärare till PDCn!

Här kommer en kort presentation;

002Maria Svennbeck
är trädgårdsmästare med den ätbara trädgården som specialitet. Hon driver företaget holisticgardening.se. och har designat och anlagt gemensamhetsodlingar i bland annat Vinterviken i Stockholm och för Rudolf Steinerstiftelsen på Vårdinge by. Maria är Diplomerad permakulturdesigner och certifierad lärare. Sin permakulturutbildning har hon skaffat sig främst utomlands där hon studerat för och med bland andra Patrick Whitefield, Darren Doherty, Aranya, Looby Macnamara, Chris Evans, John Champagne och Geoff Lawton. Maria har hållit mer än 30 permakulturkurser runt om i Sverige. Hon är kursens huvudlärare och kommer att medverka på alla träffar.

1.12Philipp Weiss är utbildad civilingenjör i miljö- och vattenteknik och tekn. lic. inom teknisk fysik. Han är en av initiativtagarna till projektet Permakultur Stjärnsund och innehar ett certifikat i permakulturdesign. Han etablerar en skogsträdgård på 0,8 ha ett par kilometer utanför Stjärnsund och skriver om sina erfarenheter här. Han intresserar sig för enkla tekniska lösningar och inspireras av gammalt hantverk. Philipp håller regelbundna föredrag och kurser inom permakulturdesign, skogsträdgårdar och hållbart byggande.

1.13Annevi Sjöberg är en mångsysslare som brinner för miljöfrågor och samskapande sätt att leva ett rofyllt levande liv med mycket glädje utan att tära på jordens resurser i onödan. Hon har tidigare arbetat internationellt som projektledare och samhällsengagemang i vattenprojekt i Kenya och landet Kiribati i Stilla havet. Annevi är utbildad miljöingenjör och miljövetare och har även läst kurser i statsvetenskap och antropologi. Idag arbetar hon med kurs- och evenemangsverksamheten i Permakultur Stjärnsund och har samtidigt ett deltidsjobb som redaktör för hallbarhetsguiden.se. Hon har genomgått två certifikatkurser i permakulturdesign, en i Sverige och en i Etiopien samt en permakulturlärarutbildning på Zaytuna farm i Australien.

005Dante Hellström är utbildad kock och miljövetare och är en av pionjärerna inom stads- och gerillaodling i Stockholm. Han är också certifierad permakulturdesigner och lärare i skogsträdgårdsdesign på bland annat Stockholms universitet. Både DN och SvD har skrivit om Dante. Dante kommer under första träffen att leda observationsövningar utomhus. Han kommer även att undervisa om träd och deras betydelse, skogsträdgårdar och om ätbara vilda växter under Träff 2, 22-24 maj. Då vi även gör ett studiebesök till skogsträdgården på Stockholms universitet som designats och anlagts av Dante med flera. odlamedsolen.se  tillvaxt.org.

1.5Oloph Fritzén kommer från en bondefamilj i Småland som odlade konventionellt, men kände tidigt att han inte vill vara en del av det systemet. Liksom många andra unga bönder ville han undersöka andra sätt att producera mat. Under ett antal år drev han ett ekolantbruk på Hästa Gård ute på Järvafältet utanför Stockholm och har även undervisat i permakultur. Oloph har studerat Holistic Managemnet på Nya Zeeland och jobbat på kända CSA gårdar i USA som Joel Salantins Polyface Farm.

004Sanya Falkenstrand är certifierad permakulturdesigner som de senaste fem åren fokuserat på att utveckla och praktisera hållbara urbana mikrosystem för vardagen. Hon har arbetat ideellt med stadsodling sedan år 2007 i bland annat Vinterviken och med Folkodlarna i Skarpnäck. Sanya var med och startade Linje 17 och är nu aktiv i multikollaborativet Anima Mundi.

005Josefina Oddsberg är urban ekolog och grundare av Bee Urban. Bee Urban vill återknyta den urbana människan med naturen genom att föra in nyttodjur och växter i eller nära de miljöer där vi vistas – på innergårdar, terrasser och tak. På detta sätt syftar deras tjänster även till att informera och sprida kunskap om bin och biologisk mångfald och hur den hänger ihop med hållbar stadsutveckling och människans välbefinnande.

00Pontus Dowchan är certifierad permakulturdesigner och bland annat utepedagog på Kryddgårdsskolan i Malmö och urban biodlare. Han är även koordinator för odlingsnätverket Mykorrhizas biodlingsprojekt och driver organisationen naturinstinkt.se. Pontus passion i livet är Naturen och han undervisar både i överlevnad och naturkännedom. Artikel om Pontus i Sydsvenskan.

 

1.10Stephen Hinton arbetar med ekonomi och miljö tillsammans med The Swedish Sustainable Economy Foundation (TSSEF.se) och sitter i styrelsen för JAK banken. Han har jobbat med alternativa finansieringsformer och valutor sedan han var med och startade ekobyn Änggärdet, 2005. Han driver Lokalekonomisk Raket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s