Återbruk, Lokalt
Leave a Comment

Pimpa cykeln, bygg en holk, fika & fynda barnkläder på Martinskolan, lördag 18:e april.

Under Pop-up Café & Secondhanden på Martinskolan lördag 18:e april kommer Tommy Brännström från Reecycle ställa ut några exempel på sina ombyggda cyklar på skolgården mellan kl 11.00-13.00.

Tommys-cykelReecycle håller till i rambutiken RamoRama på Cigarrvägen 13, i Hökarängen. Det går bra att lämna in sin cykel hos Tommy; han reparerar, byter ut slitna delar och monterar på nya utifrån dina behov. Cykeln får också ny färg med hjälp av snygg pulverlackning. Se fler exempel på hemsidan (under uppbyggnad).

Om du kommer över en billig cykel i dag så kommer den nästan säkert från Kina. Vilket resulterar i att svenska fabriker får lägga ned. Köper du en sådan så stödjer du att metallskrot fraktas till Kina för att återvinnas, det är bättre att återvinna det lokalt. Dessutom blir de här cyklarna unika och väldigt fina. Läs hela intervjun med Tommy här.

Tommy inspireras gärna av Steam Punk. En stil inom film, mode, musik och litteratur, som blandar science-fiction med 1800-tal och industrialism till en egen, spännande värld full av mäktig mekanik och fantasirika uppfinningar. Det är en fantasibild av en framtid, som den hade kunnat se ut om allt drevs av ånga och inte av el eller olja (som idag). Har du sett filmer som En världsomsegling under havet, Bladerunner och Mad Max så har du träffat på Steampunk. Se bilderna nedan.

steam punk steam punk v


Den 18:e april kan man också fika hemlagat/hembakat, fynda barnkläder, leksaker och cyklar secondhand, lära sig laga en punktering, samt prova på att bygga en bi- eller fladdermusholk
på skolgården. Holkbyggandet pågår mellan kl 10.00-12.00. Övrigt mellan kl 10.00-15.00. Varmt välkomna!

Läs mer om Pop-up secondhanden här.

 

holk3– Fladdermöss “hjälper” bl.a. till med att hålla efter myggor; En hona med ungar kan äta 4 000-7 000 myggor per natt.

Bilden är lånad från Naturhistoriska Museet, där finns också bygginstruktioner.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s