PDC Permakulturkurs
Leave a Comment

Ändrade datum för våra permakulturkurser med start i höst

INTRODUKTIONSKURS I PERMAKULTUR;

1. Introkursen dagtid (helg): 22-23 augusti.
Tid & plats: 9.00-16.00. Hökarängen, Stockholm. Detaljerad kursplan och adress mejlas ut i god tid innan kursstart.
Pris: 1.500 kr. (Av de 1.500 kronorna är 300 kr moms och kvarvarande 1.200 kr täcker föreläsarnas arvoden, lokalhyra, kursmaterial och utrustning.)

2. Introkursen kvällstid: 6 oktober, 20 oktober, 3 november, 17 november.
Tid & plats: kl 17.00- 20.00 Hökarängen, Stockholm. Detaljerad kursplan och adress mejlas ut i god tid innan kursstart.
Pris: 1.500 kr. (Av de 1.500 kronorna är 300 kr moms och kvarvarande 1.200 kr täcker föreläsarnas arvoden, lokalhyra, kursmaterial och utrustning.)

Anmälningsformulär via länken.

Mer om anmälan och återbetalningsvillkoren längst ner.

OM INTROKURSEN;

45Permakultur – ett planeringsredskap för den som vill ha mer inflytande över sitt eget liv och över samhällsutvecklingen.

Gå en introduktionskurs i permakultur i höst och lär dig hur du kan ta större eget ansvar för dina basbehov, – som mat, kläder, bostad och transporter, samtidigt som du lär dig återuppbygga naturens resurser, istället för att utarma och förbruka dem.

Introduktionskursen ger en inblick i permakulturens historia och dess etiska grundvärderingar. Vi går igenom exempel på praktiska tillämpningar av permakulturdesign, och hur man kan odla med naturen som förebild – t ex med hjälp av skogsträdgårdar, lasagnebäddar, organisk-biologisk odling, komposteringsmetoder, täckodling och samplantering.

Flyer intro höstenDu får också prova på att analysera och formge en fysisk plats med hjälp av permakulturens designverktyg. Även om detta är en mestadels teoribaserad kurs med fokus på urbana miljöer, kan du välja att jobba med ditt eget boende, din trädgård eller kanske en kolonilott.

Huvudlärare är Maria Svennbeck, Holistic Gardening. Gästlärare: Sanya Falkenstrand, Anima Mundi. Resumé från vårens introkurs finns här.

(Obs ej uppdaterade kursdatum på affischen t.v.)

 

44CERTIFIERINGSKURS I PERMAKULTUR

– Kursen har blivit framskjuten till våren 2016, datum saknas ännu.

Pris: 6.000 kr. (Av dessa är 1.200 kr moms och kvarvarande 4.800 kr täcker föreläsarnas arvoden, lokalhyra, kursmaterial och utrustning.)

Anmälningsformulär via denna länk.
Läs detaljerat kursinfo. från PDCn som startade i våras här.

OM CERTIFIERINGSKURSEN;

Permakultur – en planeringsprocess för att skapa hållbara livsmiljöer.

Med hjälp av permakulturens etik- och designprinciper får vi vägledning och inspiration till hur vi kan ta eget ansvar för hur vi tillgodoser våra behov, – som mat, kläder, bostad och transporter, samtidigt som vi lär oss återuppbygga naturens resurser, istället för att utarma och förbruka dem. Målet är att skapa meningsfullt arbete, bättre miljö, hälsa, solidaritet och säkerhet, – utifrån varje plats unika förutsättningar, i ett system som kräver överkomligt mycket muskelkraft och minimalt med fossila bränslen.

Kursen är en 72-timmars Certifieringskurs i Permakultur och innehåller bl.a. permakulturens historia, etik & designprinciper, designprocessen, jord & jorduppbyggnad, komposteringsmetoder, småskalig urban odling, samling, rening & återanvändning av vatten, avfallshantering, förnyelsebara resurser & energier, träd & skogsträdgårdar, ekobo & byggande, mönsterspråk i naturen, djurhållning, urban biodling, alternativ ekonomi och omställning. Vi kombinerar dynamiska föreläsningar, praktiskt  arbete, grupparbeten och interaktiva övningar och diskussioner. Efter utförande av godkänd designuppgift utdelas ett certifikat i Permakulturdesign.

Flyer PDC höstenHuvudlärare är Maria Svennbeck. Gästlärare: Dante Hellström, Philip Weiss, Sanya Falkenstrand, Josefina Oddsberg, Varis Bokalders. En presentation av höstens lärare finns här.

(Obs ej uppdaterade kursdatum på affischen t.v.)

 

 

 

PermakulturkursKommentarer från deltagare vid vårens kurser:

Maria är mycket tydlig och lättsam i sina beskrivningar. De här dagarna har varit de bästa som jag upplevt när det gäller kursinnehåll och presentation.

…Du vet, känslan som befinner sig när man förstår att man har haft en helg som förändrar livet. Nu måste jag bara landa.

Fantastisk inspirerande föreläsare. Bra kombo av teoretisk kunskap och praktisk kunskap och egna berättelser och exempel.

Maten och fikat var jättegod. Gillar att initiativet och många av grejerna finns nära där jag bor.

 

Anmälan och Återbetalningsvillkor:

Din anmälan är bindande och din plats på kursen är säkrad när du har betalat kursavgiften till Plusgiro 492963-4. Märk gärna din betalning med ”HT 2015” och ditt namn, så underlättar du administrationen för oss. Vill du dela upp din betalning eller har du frågor, kontakta oss; hopp.hokarangen@gmail.com eller m.svennbeck@gmail.com

Du har har möjlighet att avboka din plats på en kurs fram till tre veckor före kursstart. Därefter kan avbokning endast ske mot uppvisande av läkarintyg. Vid avbokning återbetalas erlagt belopp förutom en administrationsavgift på 500 kr. Alternativt om du finner en ersättare som vill gå samma kurs. Om du avbryter kursen när den startat betalar du full kursavgift.

Om HOPP mot förmodan måste ställa in en kurs så återbetalas så klart alla pengar till kursdeltagarna. HOPP förbehåller sig rätten att ändra lärare.

landskap permakulturkurser hösten 2015Rubrikbilden är hämtad här; Moshav Villages of Israel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s