Klimat, Matsäkerhet, Närproducerat, Omställning, Social hållbarhet
Leave a Comment

MIN FARM i Hökarängen 5 november

Den 5 nov mellan 18.00 -21.00 levererar Min farm förbeställda varor till hemadresser i Hökarängen.

Min farm kopplar ihop bönder som vill sälja direkt till konsument med kunder som inte har möjlighet att odla eller föda upp djur själv, men ändå vill ha färska ekologiska och lokalproducerade råvaror som går att följa och besöka fram till leverans.

Om du vill prova på, gå in på Min Farms hemsida och beställa och betala dina varor så fort som möjligt, pga begränsat utbud.

gamla hökarängen_2

Bilden: Gamla Hökarängen. (Vi funderar tillsammans med Växterian om vi kan ordna en gemensam utskänkningsplats i Hökarängen framöver, kanske i form av en höst och vårmarknad, men just nu är det hemleverans som gäller).

Eat-LocalI utbudet finns grönsaker, gris, nöt- och fårkött. Ägg, spannmål och diverse skafferivaror. Projektet är nystartat och Min Farm är lyhörda för vad kunderna efterfrågar, så tveka inte att kontakta dem om det är något du saknar.

För att beställa går man in på Min farms hemsida och skriver in sitt postnummer vid rubriken “Till gårdarna” varpå produktflikar dyker upp. Sedan väljer man varor och betalar. Därefter kan man följa sin beställning fram till skörd och leverans. Antingen via hemsidan eller genom att besöka gården/arna du beställer från.

Annelie Wallin Mörkölamm
Bilden: Annelie Wallin, Mörkölamm.

Ett inköpskooperativ för närproducerad mat har varit på tapeten ett tag i Hökarängen, men möjligheten att nu köpa via Min farm är öppen för alla.

Min farmjpgBilden: Min farm, från vänster Petter Hanberger, Anna Nilsson och Stephen Lynam.

Idén till Min farm fick Stephen Lynam när han funderade på att hyra höns för att få ägg till sin egen lilla gård. Han började prata med bönder om det och upptäckte att de hade intresse av att jobba mer med direktförsäljning till kund. Med sin it-bakgrund såg han möjligheter att underlätta för bönder och kunder att hitta varandra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s