Avglobalisering, Klimat, Matsäkerhet, Närproducerat
Leave a Comment

Ny leverans lokalproducerat från Min farm 9 december!

Min Farms första hemleverans i Stockholm i november blev en succé! Nu laddar de för en ny omgång.

Min Farm kopplar ihop bönder som vill sälja direkt till konsument med kunder som inte har möjlighet att odla eller föda upp djur själv, men ändå vill ha färska ekologiska och lokalproducerade råvaror som går att följa och besöka fram till leverans.

HOPP! kan varmt rekommendera både grönsaker, ostar och kött i utbudet, delikat!

ostDenna gång finns råvaror och varor att välja på från 15 gårdar. Men eftersom gårdarna är små är lagret naturligt begränsat, så beställ så fort som möjligt för att vara säker på att få hem den mat du vill ha. Råvarorna levereras till din hemadress onsdag 9 december mellan kl 18.00 och 21.00.

Ett tips är att gå ihop flera och dela på produkter och beställa dem till en utkörningsadress. Det gjorde vi och fick en trevlig stund tillsammans.

Alla MinFarms leveranser hem till dörren klimatkompenseras, och ger utbyggd solenergi. De kör ut till adresser i centrala Stockholm, och till ett antal områden runt centrum. Du ser om ditt bostadsområde ingår, när du skrivit in ditt postnummer på deras webbplats.

Rubrikbilden: Solvikens kött & skafferi är ekologiskt och certifierat via KRAV. (Alla produkter genom Minfarm är inte ekologiska. Under fliken produkt finns detaljinformation om råvarorna).

När du köper lokalproducerat bidrar du till att bygga resiliens.

Sedan några år tillbaka faller Europas tillväxt. Det resulterar i billigare priser på livsmedel i svenska butiker från europeiska leverantörer som genom internationell prispress tvingas sälja sina produkter till underpriser. Det leder i sin tur till att svenska gårdar går i konkurs. Framförallt är det de små och medelstora lantbruken som läggs ner, de som inte har råd att anpassa sig till konkurrensen genom nya större investeringar, vilket innebär större skuldsättning på versamheten.

Sverige är ett stort land, beroende av omvärlden till 50-80% för våra inkomster och import av varor. En omvärld som sitter fast i en omöjlig ekvation av ekonomi och energi. Det är därför angeläget att vi i Sverige börja planera för lokal matsäkerhet och en robust lokal ekonomi. Det säger Steven Hinton, Lokalekonomisk Raket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s