Avglobalisering, Återbruk, Föredrag, Klimat, Lokalt, Närproducerat, Social hållbarhet
Leave a Comment

Vad händer i Hökarängen i höst med start 3:e september?

På Hökarängens hållbarhetsfestival lördag den 3:e september kan du köpa ägg och lammskinn direkt från Stefan och Eva från Lilla Grödbys familjelantbruk i Sorunda som kommer står i ett marknadsstånd på gågatan mellan kl 11.00-16.00

äggaffisch Maja LindströmMed start måndagen den 19:e september och varannan måndag framåt (jämna veckor) kommer sedan den populära bakluckeförsäljningen av ägg fortsätta tack vare ett samarbete mellan Lilla Grödby och HOPP! Följande datum gäller; 19 september, 3, 17 och 31 oktober, 14 och 28 november, 12 december.

Plats & tid: kl 18.00 i Skönstaholm, utanför pizzerian Lilla Hörnan, Söndagsvägen 40. Kl 19.00 utanför Konstiga Fönstret, Sirapsvägen 3. Försäljningen sker utan förbeställning.

Läs  mer om det ekologiska och kravmärkta familjelantbruket här. Lilla Grödby finns på facebook. Bild: Maja Lindström. (Klicka på flyern för att se den större).

Hökarängens HållbarhetsfestivalÅrets Hållbarhetsfestival i Hökarängens arrangeras av Jenny G Ericson på Växterian. Läs om programpunkterna här och missa inte föreläsningarna i Växterians bakre utrymme under dagen! Det finns 25 platser till varje tillfälle. Ingen förbokning. (Klicka på flyern för att se den större).

Martinskolan affisch Tzenko StoyanovSamma dag, lördag den 3:e september firar Söders Waldorfskola Martinskolan 40 år och bjuder in elever, föräldrar släkt, vänner och boende till kalas! 

Plats och tid: Martinskolan, Munstycksvägen 18, Hökarängen. 10.30-16.00. Bild: Tzenko Stoyanov (Klicka på bilden för att läsa programmet).

Nystart för Walk & Talk. Vill du lära känna dina grannar i Hökarängen och bli en del av ett lokalt nätverk samtidigt som du får motion? Walk & Talk startade för snart ett år sedan av Marie Jenevall i samarbete med HOPP! Vi är egenföretagare, frilansare, anställda, sjukskrivna eller arbetssökande, och tillsammans stärker vi den lokala förankringen.

woodsKonceptet är enkelt: Vi träffas på samma plats och samma tid varje vecka och går samma skogsrunda varje gång. (Slingan i Fagersjöskogen.) Ingen anmälan. Du kommer de gånger du kan och har lust. Träffen börjar med en kort presentationsrunda. Sedan promenerar vi två och två och byter samtalspartner efter en stund så att alla hinner prata med så många som möjligt. Vi diskuterar idéer, utmaningar eller vad som kan vara intressant för tillfället.

Plats: Vi möts upp vid utegymmet i början av Fagersjöskogen, bakom Martinskolan. Dag, tid: Varje onsdag klockan 08.30. (Rundan tar ca 40 minuter.)
Walk & Talk Hökarängen finns på facebook.

Hökarängen dye it yourself är tillbaka

Den 9 oktober gästas Hökarängen i repris av Slow Creations uppskattade endagsworkshop i naturlig färgning. Tillsammans med Petra förvandlar vi ”skräp” som matrester, till exempel lökskal och överbliven rödkål, bär och rostiga spikar, till skatter i form av färg på tyger. Bilden: Den högra bilden är ett fotocollage och självporträtt av Petra Holmberg som också är bildskapare.

slow creations 2016Plats: Sjöskumsvägen 28, Hökarängen (karta).
Tid: kl 13.00-17.00
Pris: 300 kr/vuxna, barn från 8 års ålder i sällskap med vuxen gratis.
Fika och material ingår. Max 12 deltagare. Intresseanmälan och frågor:  petrasthlm@hotmail.com

Om slow creations; (Petra Holmberg) gick sommaren 2014 Sveriges första universitetskurs i naturlig experimentell färgning på Högskolan för design och konsthantverk. Förutom att färga naturligt gör hon kläder och är aktiv inom foto. Hon är också teammedlem i ReFashionReFood

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s